Skupinske meditacije v Brežicah

Vabim vas na tedenske meditacije - skupinske terapije, ki bodo potekale v centru Wellness duše v Brežicah, ob sredah od 19.30. do 20.45.

Vodene meditacije in vizualizacije z energijsko podporo so odlična priložnost za globoko sprostitev, energijsko čiščenje in redno prenovo energije.

Vse meditacije bodo potekale ob podpori glasbenih vilic in drugih terapevtskih glasbil. S pomočjo vibracij in zvočnih valov se bistveno lažje sprostimo, zmanjšamo vpliv analitičnega uma, uravnovesimo živčni sistem, uravnovesimo in prečistimo čakre, energijska telesa ter sprostimo telo in prebudimo procese samozdravljenja.

Potek srečanj: vodena meditacija in sproščanje 30 min, skupinska terapija 30 min in 15 min počitka in pogovora pred odhodom domov.

Udeležba je primerna tudi za popolne začetnike, meditacije lahko izvajate leže ali sede. S sabo prinesete blazino za na tla, deko ...

Urnik za avgust: 5., 12., 19. in 26.8. od 19.30. do 20.45.

Število udeležencev je omejeno na 8, zato prosim za prijave.

Cena je 10 eur/srečanje, za učence šole Kolebnica 7 eur.

Vodim: Tina Ogorevc

Prijave in dodatne informacije na info@maat-center.comZakaj je lahko meditacija težka ali neučinkovita?

Uravnovešeno in dobro notranje počutje je osnova za uravnovešeno življenje na vseh področjih. Če želimo imeti dovolj energije, je nujno, da redno urejamo svoj notranji svet. Pogosto slišim od ljudi, da vsak dan delajo vaje ali meditacije, pa ni učinka, zaradi česar izgubijo motivacijo ali se počutijo frustrirano. Še večja je skupina ljudi, ki meditira samo občasno, ker preprosto ne zdržijo, imajo odpor ali pa se jim zdi meditirati nepraktično in težavno, zato si ne vzamejo časa za delo na sebi. Zakaj je to tako?

Meditacije se je potrebno naučiti v praksi. To pomeni, da je potrebno vložiti čas, energijo in veliko pozornosti v redno izvajanje meditacije. Pridobiti je potrebno navado. Samo brati o meditaciji ali se udeležiti delavnice, niti približno ni dovolj.

Meditirati je potrebno na pravilen način, ne glede na to, katero vrsto meditacije izvajamo. Ljudje smo v budnem stanju večino časa s pozornostjo usmerjeni na zunanji svet, prevladuje uporaba anilitičnega uma. Vse težave in ovire smo navajeni reševati tako, da se borimo in premagujemo nekaj v zunanjem svetu, veliko energije in truda porabimo za delovanje navzven in ves čas poskušamo imeti okolje, sebe in čas pod nadzorom. V možganih veliko časa prevladuje beta valovanje, živimo v ‘’preživetvenem načinu’’, zdi se nam, da je to, kar je zunaj nas, vse, kar obstaja, zato smo ves čas ogroženi, pod stresom in izgubljamo energijo.

Če se meditacije lotimo na enak način, ne bo uspešna. Ne glede na to, kako dobre tehnike smo se naučili in ne glede na to, kako redno jo izvajamo, ne bo rezultatov. Sedeti ali ležati in izvajati meditacijo v stanju aktivnega analitičnega uma, zakrčenega telesa ali se celo prisiliti in boriti proti sebi in svojem nemiru, bo rodilo samo odpor, učinkov notranjega miru, harmonije, uglašenosti s sabo in drugih čudovitih stvari, o katerih lahko preberemo, pa ne bo. Zato veliko ljudi hitro odneha ali pa ‘’pobegnejo’’, tako da se izklopijo in med meditacijo zaspijo.

Za kvalitetno meditacijo je potrebno znati sprostiti mišice oz telo, urediti dihanje, uravnovesiti živčni sistem in posledično preiti v drugačno možgansko aktivnost, iz beta v alfa in nato še globje, v theta stanje.

Obstajajo dobre tehnike uvoda v stanje meditacije, s katerimi svojo pozornost in energijo preusmerimo iz zunanjega sveta navznoter, sčasoma pa začnemo zraven materialne ravni čutiti tudi druge ravni, širino, osvobojenost, odprejo se možnosti in potenciali, ki jih zaradi svoje osredotočenosti na tisto, kar nam je znano, nismo zaznavali. Počasi in z redno vajo se izboljša čutenje, telo nas začne poslušati, ko se hočemo sprostiti, začnemo pa zaznavati in prepoznavati druga, bolj umirjena valovanja v možganih. Analitični um zamenja notranji opazovalec.

Takrat meditacija postane neverjetno lahka, postane užitek in ni se nam potrebno več siliti in disciplinirati, postane nekaj, brez česar več nočemo živeti. Vedno imamo čas, ker si ga vzamemo, ker dobi notranje ravnovesje prednost pred vsem ostalim.

Raziskujemo lahko sebe, se globoko sprostimo, obnavljamo svojo energijo, se zdravimo, odpiramo si drugačne možnosti in poti v življenju, zaznavamo, da smo del Celote in znamo sami priti do več energije, miru, občutka varnosti, večje jasnosti, spremenijo se nam prepričanja, dovolimo si drugačno delovanje, vse bolj izstopamo iz starega, lažnega sebe in delovanja pod vplivom obrambnih sistemov. Sčasoma vsaka meditacija prinese spremembo, tudi v zunanjem svetu.